bbbza11

Der er rigtig meget debat omkring transport af heste – hele tiden. Det skyldes blandt andet, at der er rigtig mange ting, man skal have styr på, når man kører med heste. Det gælder også selvom det ikke er som erhverv, men blot kørsel til og fra stævner. Har du styr på det hele? Ellers så gå lige vores tjekliste igennem.

Huskeliste til transport af heste

Når du skal køre med heste, så er det vigtigt, at du har styr på følgende faktorer:

  • Er bilen godkendt til at trække vægten fra trailer + hest?
  • Har føreren kørekort til at køre med anhænger?
  • Har føreren transportbevis til transport af levende dyr?
  • Står hesten på tørt strøelse i traileren?
  • Har du husket hestepasset, som skal følge hesten?
  • Er der autohjælp på bil og hestetrailer?

Må din bil lovligt trække traileren med hestens vægt i?

Der er forskel på, om en bil kan trække en trailer med hest i og så om den må trække en trailer med hest i. Det skyldes blandt andet sikkerhedsforanstaltninger i form af bremselængde. Det er derfor vigtigt at tjekke op på, om bilen lovligt må trække traileren med hest i.

lommeregner

Er dit kørekort godkendt til at køre vogntoget?

De fleste vogntog med hestetrailer vil modsat den almindelige trailer kræve, at føreren af køretøjet har det store trailerkort. Dertil skal man huske et bevis for, at føreren må køre med levende dyr. Dette er blot et kort kursus og ikke noget vildt, men nok til at man lærer det basale omkring transport af levende dyr. Her vil der også blive undervist i kravet til underlaget i traileren, som skal være skridsikkert og fugtabsorberende.

Husk altid at lade hestepasset følge hesten

Husk også, at hestepasset altid skal følge hesten – også når den er til stævne eller andre steder. Hav derfor altid hestepasset med i bilen, når hesten er under transport.

Husk at have autohjælp på bil og hestetrailer, når du transporterer levende dyr

Det er ikke lovpligtigt, men det er en rigtig god idé at have autohjælp på både bil og hestetrailer – særligt når du kører med levende dyr. Står du midt på landevejen eller sågar motorvejen med en bil, der er brudt sammen midt i en hedebølge, så er det ikke særlig fedt at stå med en utålmodig hest i traileren samtidig.

autohjælp

Du kan selvfølgelig altid ringe til autohjælp og få dem ud, men når man abonnerer på autohjælp, så kommer man foran i køen, og det kan være ekstra relevant, når man har med dyr at gøre. Samtidig er der penge at spare og man får nogle ekstra goder, når man er tilmeldt autohjælp.

Med autohjælp får du:

  • Starthjælp
  • Sikkerhed i hele Europa
  • Ingen økonomiske merudgifter
  • Lånebil
  • Bugsering til nærmeste værksted
  • Betalt vidererejse
  • Hurtig vejhjælp

Ved at abonnere på autohjælp, så er du altså meget bedre sikret, end hvis du ikke har noget fast abonnement. Det giver en vis tryghed, at du har et sikkerhedsnet, hvis uheldet skulle være ude, og så kan du låne en bil, indtil din egen er kørende igen.

Ridesporten er dyr – spar penge på øget kørselsfradrag

Apropos køretøjer – har du så opdaget, at der kan spares penge på kørselsfradraget, der er sat til at stige? Det skyldes især de stigende benzinpriser. Det er penge, der er værd at tage med, når man har en så dyr hobby, sport eller måske erhverv, der har med heste og ridesporten at gøre.