bbbza11

Skal dit barn begynde til ridning eller genoptager du en gammel hobby? Uanset, så er det værd at have styr på sit udstyr, så rideoplevelsen bliver helt i top – både for dig og for hesten. Men, rideudstyr kan være lidt af en jungle, når du skal jonglere viden om alt fra ridepiske til ridehjelme, for der er meget udstyr, men det har alt sammen en fordel for rideoplevelsen.

Udstyr til hesten

Når du undersøger udstyr til hesten, er det især udstyr, der hjælper dig som rytter med at kommunikere med hesten. Her er både ridepiske og seleværktøjet oplagte værktøjer, der kan sørge for at sende de rette signaler fra rytteren til hesten. Især ridepisken findes der flere former af – både lange og korte piske, der har hver deres funktion. Skyggeklapper kan også være en overvejelse, hvis du ved, du kommer til at ride nær befolkede veje og områder, da de hjælper hesten med at fokusere på sin rute og dine signaler. 

Udstyr til dig

At ride på hest er ikke den nemmeste disciplin at mestre. Men, du kan komme et stykke ad vejen med noget godt udstyr – så må resten være teknisk snilde. Når du derfor handler udstyr til dig selv, handler det i høj grad om din sikkerhed. En ridehjelm, gode ridestøvler og eventuelt en rygbeskytter er gode valg, når det kommer til din egen sikkerhed på hesten.

Hold den gode tone

Noget du ikke kan købe dig til, er den gode tone mellem dig og hesten. Ridepiske er et godt kommunikationsværktøj, hvis du bruger det fornuftigt og ikke lader dit temperament løbe af med dig. Vær derfor god ved din hest når I er på tur. Husk at være rolig omkring den og anerkend når den løser dine ordre godt. Så får I begge to en god tur og glæden ved at ride kan vare ved mange år endnu.