bbbza11

Har du heste? Det er et stort dyr, og det kræver det rette foder, for at de har det godt. Derfor er det vigtigt, at du dykker lidt ned i, hvad de enkelte fodertyper faktisk kan. Der er forskel på foder alt efter hestens størrelse, race og meget andet – og så er der store individuelle forskelle. Derfor kan det måske nogle gange føles lidt som at famle sig frem i blinde, når man skal finde det rette foder.

Dog er det altid en god idé at finde fodertilskud, der giver hesten de næringsstoffer, den har behov for. Du kan se alt om fodertilskud til heste her, uanset om det er det fede foder til hestene eller til hesten, der skal tage på, du har brug for. Det kan også være heste, der i en periode har behov for særlige kosttilskud – det kan for eksempel være til hesten med mavesår, der har brug for lidt ekstra, til den er ovenpå igen.

Fokuser på næring og fibre

Akkurat som med mennesker har hestens mave bedst af, at der kommer fibre igennem. Det er med til at gøre, at der er noget at arbejde med, så den virkelig kan få gennemarbejdet føden. Hvis ikke der er nok fibre i selve det foder, hesten får, er det altså fodertilskuddet, der skal være med til at gøre det.

Det handler grundlæggende om, at hestens mave- og tarmfunktion skal blive stærkere, og det kan den altså helt naturligt ved hjælp af ekstra fibre. Det, der er vigtigt at huske på, er at det er med til at styrke den naturlige tarmflora, så den i højere grad kan holde sig kørende selv. I kan læse meget mere om de forskellige tilskudstyper og vurdere, om der måske er noget, der kan give jeres hest det, den har brug for.