bbbza11

En hest fylder meget i dit liv, men hvad gør det, for heste er ikke bare en hobby, som når drenge eller mænd ser fodbold på alle de skærme der er til rådighed. Heste er en livsstil.

En hest bliver hurtigt din bedste ven, og det betyder at du gerne vil bruge så meget tid sammen med din hest som overhovedet muligt. Desværre fylder hverdagens gøremål også. Selvfølgelig skal du gå i skole, eller gå på arbejde, men nogen af de mindre ting kan du lige så godt fået overstået så hurtigt som muligt.

Her får du 5 gode råd til, hvordan du kan få hverdagen til at glide endnu hurtigere, så du får mere tid til dig selv og din hest.

Vær beredt!

Det kan godt være at det faktisk er de blå spejderes motto, men det er alligevel en god huskeregel, og den gælder i rigtig mange situationer. F.eks. kan du sørge for at lægge tøj frem til en hel uge ad gangen. Så skal du ikke bruge lige så lang tid, på at vælge outfits om morgenen. Ligeledes kan du sørge for at forberede din frokost om aftenen, inden du går i seng, eller købe ind til en hel uge hver mandag.

Lav mad i mikroovnen

Nu tænker du måske at mikrobølgeovnen kun kan bruges til popcorn, og til at lave færdigretter, men du kan faktisk lave hele måltider i mikroovnen, og det går meget hurtigere, end at lave mad i en almindelig ovn. Du behøver ikke engang vide hvordan mikrobølgeovnen virker, det går hurtigt alligevel. F.eks. kan du lave hjemmelavede pomfritter på 3-5 minutter.

Drop støvsugningen

Støvsugning er en af de ting der tager tid. Især når du jævnligt kommer i stalden, og derfor nok får slæbt en god blanding af hår, hø og støv med indenfor.

Du skal selvfølgelig ikke droppe støvsugningen helt. Du skal i stedet se dig om efter en robotstøvsuger, der kan tage sig af det for dig. De er efterhånden blevet rigtig billige, og hvis du er i tvivl om det er noget for dig, så er det let at finde en brugt model, så du kan prøve det af først.

Meal-prep

Det her råd læner sig rigtig meget op ad ”vær beredt”, men der er mulighed for at sparre så meget tid, at det fortjener sit eget punkt.

Meal-prepping er at lave rigtig meget mad på en gang, og så fylde det i Tupperware eller fryseposer, og stille det på køl. På den måde bliver din hverdagsmadlavning reduceret til opvarmning, og der er et hav af opskrifter, der fungerer rigtig godt til det, som f.eks. lasagne, spaghetti med kødsovs, supper osv.

måltid

Brug offentlig transport

Der er rigtig mange der foretrækker selv at komme rundt. Afhængigt af hvor gammel du er, og hvor du bor, bruger du nok enten cykel eller bil, til at komme til og fra stalden, men det er ikke nødvendigvis det smarteste du kan gøre.

Når du kommer hjem, venter der nemlig en masse opgaver på dig. Ligegyldigt om det er lektier, eller en kollega der skal have svar på en mail, så er det stadig tid, der skal bruges på noget andet end din hest, men hvis du ordner det i bussen eller i toget, kan du blive endnu længere i stalden.

Så selvom busturen måske tager 10 minutter længere end cykelturen, så er det en fordel, fordi det er 10 minutter du bruger på at lave noget, der ellers ville have holdt dig væk fra din hest.