bbbza11

Heste er fantastiske væsner, som mange danskere elsker at tilbringe tid med. Mange hesteinteresserede kan bruge mange timer i stalden. Ikke fordi der hele tiden skal ordnes noget, men fordi det bare er hyggeligt at nusse om hesten. For manges vedkommende er det afslappende at være i nærheden af hesten, hvilket ofte kan hjælpe på humøret, hvis du har haft en dårlig dag. En hest kræver meget pleje og du skal dermed have tid til dagligt at besøge den. Hvis du ikke har prøvet at ride før, så bør du give det en chance. Det er en ubeskrivelig følelse at sidde på hesteryg og nyde den dejlige ridetur.

 

Mange forpligtelser

Selvom det kan virke meget idyllisk at strigle sin hest i stalden, så er der mange pligter forbundet med at have en hest. Uanset om du har købt din egen hest, har part på en eller blot låner ridehestene engang imellem, så er der mange ting som skal ordnes. Inden rideturen skal hesten gøres klar i forhold til strigling og opsadling. Efter ridning skal hesten fodres og der skal køres rent i boksen. Der er også et økonomisk aspekt i det at have en hest. Udstyr, foder, opstaldning, dyrlægeregninger og undervisning er udgifter, der hurtigt løber op. Derfor skal du være sikker på at have råd til at give hesten det nødvendige foder måned efter måned, hvis du især ønsker at have din egen hest.

 

En ven for livet

Da du som rytter bruger meget tid sammen med hesten, så får du også automatisk et helt specielt bånd til den. Hesten bliver en af dine nærmeste og er det væsen, som du kan fortælle alt til. Mange heste bliver heldigvis gamle, så du kan sagtens anskaffe dig en hest, og være heldig at have den i mange år. I takt med at du lærer din hest bedre at kende, så bliver du også god til at aflæse dens adfærd. Du ved hvordan den reagerer hvis den er bange og ved hvordan den reagerer når den er afslappet.

 

Katteejere kender deres kat godt

Ligesom med heste kender katteejere også deres katte rigtig godt. De ved hvornår den er bange, sur og kælen. Katten er ofte ret tydelig i kropssproget, men kan også finde på at ændret adfærd pludseligt. Omdirigeret adfærd, også omtalt som redirect kat, er noget som ejer ofte, ikke kan forudse. Katten kan f.eks. sidde og kigge ud ad vinduet og se en fremmed kat komme ind på grunden. Katten begynder typisk at hvæse og vippe med halen og hvis du begynder at blande dig eller vil tage katten op, så vil katten typisk lange ud efter dig i stedet. Ligesom med katte kan heste også lave en uforudsigelig reaktion på f.eks. en ridetur i skoven.

Dyr kan reagere i bestemte situationer

Dyr er væsner der kan reagere pludseligt i visse situationer, hvilket også gælder mennesker. Derfor er det vigtigt at man ikke skælder dyret ud, for det har aldrig været deres intention at reagere som de gør. Ofte bliver de bange eller overrasket over noget, som de ikke havde forventet skulle ske.kat