bbbza11

De frostkolde dage er snart over os, og især i denne tid skal vi passe ekstra godt på vores dyr. Hvis du bor med marsvin, øgler eller fisk, så skal de nok klare sig til vinter, så længe du har tændt for radiatoren indenfor. Vores heste derimod har brug for lidt ekstra opmærksomhed.

Når frosten sætter ind, så handler det om at være forberedt. Derfor har vi i denne korte artikel samlet nogle gode råd til, hvordan du sørger for hesten kommer godt gennem vinterperioden.

Foderplanen skal ændres 

Det kolde vejr bringer nemlig masser af udfordringer med sig, og det kan blive en hård periode især for hestene. 

Noget af det vigtigste, du kan gøre for din hest, er at skrue op for mængden af foder, når det bliver vinter. Så snart temperaturene falder, så bruger hesten mere energi på at holde sig varm. Denne energi får de gennem større mængder af kvalitetshestefoder. Sørg for masser af fiberholdigt grovfoder, tørt hø, strå og kerner, som hesten kan gumle på hele dagen. 

Køb dækken til din hest

Selvom hestens korte pels sagtens kan holde til store temperaturudsving, så kan det være en god ide at anskaffe dig et dækken til de kolde dage. Hvis hesten står i folden på en stormfuld aften, så kan et dækken hjælpe rigtig meget på den bidende kulde og blæst.

Hold gang i energiniveauet

Forståeligt nok har man ikke lige så meget lyst til en frisk ridetur, når det er minusgrader udenfor. Men det er især i vintermånederne, at din hest har brug for at blive motioneret så ofte som muligt.

Sørg for at komme ud og ride, eller blot trække hesten en tur, så ofte du kan. Motion hjælper hesten til at holde gang i blodomløbet og modvirker følgesygdomme som for eksempel kolik.