bbbza11

Overvejer du at anskaffe dig din egen hest? Det er en stor forpligtelse, man påtager sig, når man anskaffer sig en hest. Uanset om du er syg, har meget arbejde eller eventuelle studierelaterede opgaver, så skal hesten passes – hver dag. Du kan naturligvis betale dig fra en del af den daglige pasning, hvor andre sørger for at hesten bliver fodre, får muget ud, får hø og bliver lukket ind og ud. Dette dækker dog kun hestens basale behov, og den har brug for at blive aktiveret og være i hænder. Det koster selvfølgelig også en del, når man skal have staldhjælp. Her får du en oversigt over de udgifter, der er i forbindelse med at have hest.

Hestetrailer

Udgifter i forbindelse med at have hest

Først og fremmest, så er der indkøbsprisen på hesten. Dette vil i langt de fleste tilfælde være det allerbilligste i forbindelse med at have hesten – hvad end du køber en pony til 10.000 kr. eller en tophest til flere hundredetusind kr. Du skal derfor budgettere med en hel del udgifter. Det er ikke alle, der har de samme behov, men generelt set, så kan der være disse udgifter forbundet med at have hest:

  • Opstaldning
  • Dyrlæge
  • Smed
  • Udstyr
  • Transport
  • Konkurrencer
  • Fysioterapi, massage mv.

Bor du ikke selv på en landejendom, så kan du ikke komme udenom, at der vil skulle betales opstaldning. To gange årligt skal hesten have ormekur og en gang årligt skal den have vaccination og bør få et sundhedstjek. Smed er lidt individuelt, men det er typisk hver 6. eller 8. uge, hvis hesten har sko og hver 8. eller 12. uge, hvis den ikke går med sko.

Udgifterne til udstyr afhænger naturligvis af dine behov og præferencer. En af de dyre poster er en tilpasset sadel, og går din hest med dækken, så skal du regne med en del dækkener på kontoen, da de ødelægges og bliver slidt op.

Skal du til stævner, så kommer der nogle udgifter i forbindelse med transport. Det kan være køb eller leje af hestetrailer samt benzin. Træner du i en ekstern hal, så koster det også i transport og ridehuskort. Det er også en god idé at få hesten tjekket af en fysioterapeut en gang imellem, så den ikke har spændinger.

Ridebanespringning

Tag eventuelt et kviklån, hvis du mangler penge til hesten nu og her

Der kan dog nemt opstå uforudsete udgifter i forbindelse med at have hest. Det kan være alt fra dyrlægeregninger til en sadel, der skal omstoppes pludseligt fordi hesten ændrer muskulatur. Det kan også være, at der bare er noget nyt udstyr, som du brænder efter. Har du ikke sparet nok op, så kan du altid tage et kviklån. Derved kan du dække udgiften her og nu og betale pengene tilbage fra måneden efter. Du kan læse mere om kviklån her. Kviklån er den absolut hurtigste måde at låne penge på.