bbbza11

En god stald er essentiel for, hvor godt din hest har det. Reglerne for, hvordan en hestestald skal se ud, bliver hele tiden opdateret for at sikre sig hestens velvære. Hvis du har en gammel stald, bør du overveje at renovere den, så den passer til de nye lovgivninger. Det første, du skal tænke på, er selvfølgelig, hvordan hesteloven lyder. 

hest i en stald

Hvad er hesteloven?

Hesteloven stiller krav til din hests levevilkår. Den siger altså noget om, hvordan din stald skal være indrettet for at kunne være mest behagelig for din hest. Tit vil det at renovere din stald være i stand til at forbedre miljøet for din hest i stalden. 

Inden du bestemmer dig for at lave en ny stald, er det vigtigt, at du ved, hvordan den nye lovgivning lyder. 

Hvilke krav er der i hesteloven?

Det første som hesteloven beskriver, er boksen i helsestalden. Gulvet skal være jævnt men ikke glat for at sikre hestens og din sikkerhed. Derudover skal loftet være mindst 75 cm over hestens frihøjde. Du må dog maks. lave loftet 2,60 cm højere end hesten, og der må aldrig være mindre end 2.10 cm til loftet i alt. Derudover skal arealet i boksen som minimum være 1,7 gange så stor som hesten, og der skal altid være mulighed for naturligt lys. 

Udover boksen skal hesten også have adgang til en fold på mindst 800 kvadratmeter. Hvis du har over 4 heste, skal foldens areal øges med 200 kvadratmeter per hest. 

piger i stald med heste

Hvordan laver du en ny hestestald?

Hvis ikke din stald lever op til kravene, skal du overveje, om du vil flytte din hest eller bygge en ny stald. Hvis ikke du føler, at en helt ny stald er i dit budget, så kan en boks i en anden stald være den billigste løsning. Ulempen ved en anden stald er, at din hest ikke længere er så tæt på dig. Hvis du vælger dig for at lave en ny stald, er det vigtigt, at du søger hjælp udefra. For at sikre, at stalden kan holde til at have heste boende, så skal den være bygget og tegnet af professionelle. Alt efter hvor du vælger at hjælp til at bygge en ny stald fra, kan du få indflydelse på, hvor stor og hvordan den nye stald skal se ud. Det kan være dyrt at bygge en ny stald, så det kan være smart at overveje at tage et lån. Du kan finde et hurtigt lån her, hvis du ikke skal låne mange penge. Du kan finde nye forbrugslån via denne oversigt, hvis du har brug for at låne flere penge. Det vigtigste at huske, når du tager et lån, er, at du har en plan for, hvordan du vil betale pengene tilbage.