bbbza11

Ligesom med alle andre byggeprojekter, er der mange forskellige ting, man skal overveje, når man bygger en stald. Du skal blandt andet overveje, hvilke materialer, stalden skal bygges af for at kunne stå robust og sikkert. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du bygger din egen stald.

Fundamentet

Når du bygger en stald, er der især en ting, der er vigtig: fundamentet. Din stald skal formegentligt kunne holde til en masse forskellig vægt, og derfor er fundamentet enormt vigtigt. Har din stald ikke et godt og solidt fundament, kan du risikere, at din stald langsomt krakelere nedefra. Dette kan resultere i, at din stald efter kort tid vil falde sammen fra toppen, fordi fundamentet ikke længere er stabil. De fleste vælger at foretage et fundament byggeri i cement, da dette er slidstærkt og utroligt holdbart. Vælger du at bruge cement som fundament i din stald, skal du være opmærksom på støbningen. Det er vigtigt, at støbningen er fuldstændigt lige. Er din cementstøbning til stalden ikke lige, kan du risikere, at stalden bliver skæv. Det lyder måske ikke så slemt, men det gør en markant forskel for resten af dit byggeprojekt. Du vil eksempelvis få et skævt og ujævnt tag, der kan forsage store problemer.

Tage & vægge

Når du har lagt dit fundament, er det tid til, at du skal arbejde dig langsomt op. Her er det igen vigtigt, at du vælger slidstærke og faste materialer, der kan holde til alt slags vind og vejr. Til opbygningen af væggene kan det igen være en fordel at bruge cement. Ønsker du ikke den klassiske cementfarve på væggene, kan du vælge at male dem en anden farve, når cementen har sat sig. Herefter er det tagets tur. Taget kan som bekendt ikke støbes i tag. Det er dog alligevel vigtigt, at du finder et slidstærkt materiale, da stalden gerne skulle kunne holde i mange år. Der findes heldigvis en lang række forskellige tagsten på markedet, så her er det bare med at finde dem, der passer til din vision.