bbbza11

Kender du det at når foråret så småt begynder at melde sin ankomst ser man nogle gange på sit hjem med nye øjne. Pludselig virker ens stue, eller et andet rum, meget kedeligt og uinspirerende. Men hvad gør man får bare at tilføje noget nyt og noget liv til ens indretning, uden at skulle ud i den helt store og dyre renovering? Her kommer nogle små men effektive måder hvorpå du ændre din indretning, så du kan føle at du får noget nyt at se på.

Lav små ændringer på større møbler

I en stue er der ofte mange større møbler, som man ikke just går ud og skifter med jævne mellemrum. Normalt set vælger man at købe sofa, spisebord og lignende, som man har lyst til at have længe. Men dette kan også medfører at man på sigt føler at stuens indretning virker meget stationær og at det er næsten umuligt at ændre udtrykket i dette rum.

 

Men faktisk er det muligt at ændre også større møbler, som for eksempel spisebordet, på en nem og billig måde. Har du nogensinde overvejet bare at skifte bordbenene til dit spisebord ud? Selv sådan en mindre forandring kan være nok til at du føler at der rent faktisk sker noget. Hvis du nu har et plankebord med træbordene og ændre disse til metalbodbene, kan det give lidt kant til din indretning. I det metal har et lidt hårdere udtryk, end når hele bordet er lavet i varme naturlige materialer. På den anden side kan man og ændre dem fra metal til træ, netop for at give stuen en mere varm følelse. Denne metode er langt billigere og hurtigere, end hvis du valgte at udskifte hele dit spisebord. Plus du kan gemme de gamle bordben, så du stadig kan skifte tilbage til dem på et senere tidspunkt.

Ønsker du inspiration til mulige bordben til din plankebord, så læs videre her: https://plankebord.dk/bordben/

Planter kan tilføje liv

En anden nem og billig måde, hvorpå du kan tilføre noget liv til din indretning er ved rent faktisk at tilføje nogle levende elementer, nemlig planter. Helt overordnet vil planter give noget mere farve til din indretning, uanset om du vælger nogle stedsegrønne planter eller nogle med en kontrastfarve i bladene eller blomster. På den måde kan du nemt gøre din indretning lidt sprælsk hvis du vælger planter med vilde blomster eller farver. Men ved at holde sig til de grønne, forbliver din indretning enkel og nordisk.

bolig

Man kan skrue op og ned for hvor meget regnskovs følelse der skal være over rummet, ved enten at holde antallet af planter på et minimum eller gå helt amok med mængden af planter.

En ekstra bonus ved at investere i nogle planter er også at dette kan forbedre indeklimaets dit hjem, så det både er behageligt at se på og være i din stue.

Skift farver i takts med årstiderne

En anden lille nem måde at ændre din indretning på, kan være ved at købe nye pudebetræk. Her kan du også skifte farve og print, sådan at det eventuelt passer lidt til årets gang. Ofte har man mere lyst til at se på noget med mange farverige farver og mønstre, når det foråret og sommeren. Fordi der i denne tid også er mere knald på farverne udenfor. Men når efteråret og vinteren kommer, har man tit lyst til at farverne er varme og bløde.