bbbza11

En velfungerende hest har brug for mindst 4 timers søvn i løbet af et døgn, hvoraf en time af dens søvn skal være REM-søvn. Hvis din hest ikke snupper sig en lur af denne størrelse, så kan det nemlig ende med at den ender med at kollapse for øjnene af dig. Det er derfor af afgørende betydning for din hests generelle sundhed, at du sørger for at tage disse gode råd i brug så din hest kan hvile sig ordentligt ud.

stald

Sluk lyset

På samme måde som os mennesker, så sover din hest langt bedre ved at befinde sig i en fuldstændig mørk stald. Sørg derfor for så vidt muligt at give din hest et nattemiljø helt uden belysning.

Sørg for rigeligt med behageligt underlag

For at din hest kan få den vigtige REM-søvn, så skal du desuden sørge for at den kan lægge sig fladt ned på jorden – og selvfølgelig så behageligt som overhovedet muligt. Ved at give din hest rigeligt med blødt underlag (f.eks. hø eller spåner), så vil den nu være langt mere tilbøjelig til at lægge sig ned for at få sovet ordentligt ud om natten.

Kæledyr og katte

Placér din hest sammen med andre heste 

Vidste du, at din hest sover langt bedre hvis den er omgivet af andre heste? Sørg derfor for at din hest befinder sig ved siden af andre hestes båse. Dog skal du være sikker på, at din hest er venner med den tilstødende hest. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil det nemlig have en rigtig negativ effekt på din hests nattesøvn.

God søvn er ikke kun for heste – anskaf dig en katte seng

Nu hvor du kender vigtigheden af en god nats søvn for din hests velbefindende, så bør du heller ikke glemme dine kæledyr derhjemme. Hvis du er katteejer, så bør du også prioritere din kats nattesøvn. I lighed med heste og mennesker, så har katte selvfølgelig også brug for at sove ordentligt om natten. Giv din kat en god katte seng, så den har et behageligt tilhørssted, der er helt dens eget. Denne katteseng vil nemlig kunne gøre forskellen på en udkørt og en glad kat.