bbbza11

Ridning er for alle, der elsker heste. Det er for de unge teenagere. Det er for dem, der har reddet hele livet. Og så er det for dem, der dyrker det på konkurrenceniveau. Ligegyldigt hvilken kategori du tilhører, kan du få gavn af at læse denne artikel. Det kan nemlig give en positiv indflydelse på din ridning, hvis du kan forbedre din koncentrationsevne og fokus.

luftgevaer

Få ro og struktur på hverdagen

Den faktor, der spiller størst ind, når du mister fokus, er uroen. Uroen i maven. Støjen omkring dig. Uro og støj kan komme fra alverdens forskellige dagligdagsting, der skaber bekymringer. Det kan være økonomisk bekymring eller bekymringer, om du nu kan nå det hele. Bekymringer er svære at fjerne, men de kan sættes i system. Den bedste og mest effektive måde at få mere fokus på ridebanen er altså at skabe struktur omkring din hverdag. Dette vil sætte en dæmper for støjen, uroen og bekymringerne. 

Dyrk andre hobbyer der styrker koncentrationen

En anden måde, hvorpå du kan øve dig på dit fokus, er ved at dyrke andre hobbier med høj koncentration. Dit fokus og koncentrationsevne kan trænes ved alt fra små dagligdagssituationer til større arrangementer. Det er dog helt perfekt at finde en hobby ved siden af din ridning, hvor du kan øve dig. 

Luftgevaeret.dk giver mulighed for at starte på en hobby, der kræver tårnhøj koncentration. Med et gevær i hænderne og øjet på sigtet, er der garanti for fokus. Skydning kræver skarphed. Et gevær kræver din fulde opmærksomhed. Du får mulighed for at gå helt ind i dig selv og mærke, hvordan et enkelt sekunds uskarphed gør en kæmpe stor forskel. Dette vil i sidste ende gøre dig til en bedre og mere fokuseret rytter.

vejrtraekning

Lav vejrtrækningsøvelser 

Alt kontrol i kroppen kommer fra din vejrtrækning. Det er det, der får ro i sindet. Det er det, der gør dig klar. Det er det, der får dig til at mærke dig selv. Alle disse egenskaber er medvirkende til, at dit fokus bliver skarpere. Vejrtækning er derfor alfa og omega for, at du forbedrer din koncentration og fokus.

Der findes mange måder at lære at trække vejret rigtigt på. Men en god start er at lægge en hånd på maven og mærke den trykke frem og falde tilbage. Hvis du kan være i nuet i 5 minutter og mærke din vejrtrækning ud og ind, er du godt på vej.