bbbza11

For de flestes vedkommende starter interessen for heste med, at de går til ridning på en rideskole. Efter nogle år begynder tanken måske at melde sig: ”Tænk, hvis jeg kunne få min egen hest!”. Det er en drøm for mange, men det er ikke altid en drøm, der er let at realisere.

Det er dyrt at have en hest, og det er meget tidskrævende. Men det kan også give mange vidunderlige oplevelser og en fantastisk livskvalitet. Hvis du ikke har råd, men inderligt ønsker dig en hest, kan du overveje at undersøge muligheden for et godt lån hos Billig Lån.

Hest der kigger ud fra stald

Du skal være parat til at have en hest

Det er en stor beslutning at købe en hest. Hvis du drømmer om at få din egen hest, skal du overveje, om du er parat til det. Du bør have en del erfaring med heste, før du køber din egen hest. Som minimum skal du kunne ride og håndtere en hest. 

Du skal også gøre dig klart, om du har den tid, det kræver at passe en hest. Den skal passes og plejes hver dag. Det er tidskrævende og hårdt arbejde. Der skal muges ud i stalden, hesten skal fodres, strigles og have motion. Den skal selvfølgelig også have kærlig omsorg og pleje. Du skal regne med at bruge mindst to timer om dagen på din hest.

Få styr på økonomien, når du skal købe en hest 

At have en hest er ikke en billig fornøjelse. Der er store udgifter til køb af hest og til udstyr, og der er mange faste udgifter hver måned. Du skal have hesten opstaldet et sted, og der er udgifter til foder, dyrlæge, smed og forsikring. Herudover skal du regne med udgifter til undervisning og træning.

Du skal være sikker på, at du har råd til de faste udgifter, der følger med at have din egen hest. Læg et budget, så du får overblik over udgifterne og din økonomi. Hvis du kan se, at det kan lade sig gøre med de faste udgifter, kan du eventuelt låne penge til købet af hesten. 

Det er også en mulighed at starte med at have part i en hest. Så er I flere til at dele udgifterne og til at deles om pasningen. Mange starter med at have part i en hest, før de beslutter sig for at købe deres egen hest. Det er også en god måde at prøve det af på. Når du synes, du er parat til at købe din egen hest, så lån penge billigt til lige præcis den hest, du ønsker dig.

Rytter

Vælg en hest, der passer til dig

Når du skal vælge en hest, så tænk over, hvilken type hest, der passer til dig. Hvad skal hesten kunne, og hvad kan du selv lære den? Skal den være veltrænet og nem at ride på? Skal den være rolig og trafiksikker? 

Vær realistisk omkring dine egne evner. Hvis du ikke er en erfaren og habil rytter, vil det nok være bedst for dig at købe en ældre og rolig hest. Giv dig god tid til at finde den rigtige hest. Der skal være en god kemi imellem dig og hesten, I kommer til at bruge mange timer sammen.