bbbza11

Det er vigtigt for din potentielle fremtidige hest, at du stærkt overvejer de ting, du i så fald er nødt til at give afkald på. Hestens velvære afhænger af, hvor kompetent en ejer, du er, og hvor dedikeret du bliver. Der er selvfølgelig alverdens fantastiske og skønne fordele ved at have en hest, men der er altså nogle ting, du også skal være parat til at give afkald på – heste kræver nemlig mange penge, plads og opmærksomhed. Så for din og hestens skyld, er det vigtigt, du undersøger præcis, hvad du går med til. Læs videre og find ud af mere.

 

Slut med ferie

Skal du være hesteejer, skal du også være klar til ikke at tage på lige så mange rejser, som du er vant til. Dyr har brug for mad og drikke hver dag, så det bliver en helt del sværere lige at tage på en afbudsrejse til Spanien. Selv en weekendtur kan være svær at finde tid til. Det kommer naturligvis an på, om du har mulighed for at finde hjælp, til når du er afsted – det er selvfølgelig muligt at tage på ferie, du skal bare kæmpe mere for det.

 

Ingen pauser

Og det er ikke kun ferier, det er slut med. Selvom du er syg, skal hesten stadig passes, og det er en kæmpe dedikation og et kæmpe ansvar, der bestemt kan bide dig i røven. Du kan altså kun have en off dag, hvis du finder en løsning – intet med at være for spontan. Så du skal virkelig spørge dig selv, om det er det værd.

hest

Det kræver en masse tid

Ikke alene skal du lave noget hver dag – du skal lave meget hver dag. En hest er nemlig ikke bare en ting, du skal made. De er levende væsner, der har brug for opmærksomhed og kærlighed – de fortjener en ejer, der kan give dem den omsorg, de har brug for.

Og det er ikke nok, du bare er sammen med dem – de skal også rides på regelmæssigt, så de vedligeholder evnen til at ride ordentligt.

 

Vær klar med pengepungen

Noget som du sandsynligvis er klar over, hvis du overvejer at købe en hest, er alle de penge du skal give afkald på. En hest er dyr, og du tænker måske endda over at købe flere? Og udover selve hesten, er der selvfølgelig en helt masse andre ting, du også skal bruge penge på. Du har brug for seletøj, godt ridetøj, osv osv. Og du skal ikke bare bruge penge, inden du køber hesten. Imens du har hesten, kommer det til at koste mange penge med mad, vand helbredstjek og en hel masse andet.  Så skal din hest selvfølgelig også have et sted at være. Har du ikke selv en stald, skal der også gå penge til at leje en boks i en stald.

 

Men det er det hele værd

Men selvom der er alle disse ting, du er nødt til at give afkald på som hesteejer, kan det hele selvfølgelig være det hele værd. Elsker du heste styrker det dit velvære og lykke, og det kan der ikke sættes en pris på. Det kan godt være du skal ofre noget for det, men du får bestemt også en hel masse igen.