bbbza11

Noget af det, turisterne hæfter sig særligt meget ved, når de besøger Danmark, er hvor meget vi cykler. I Danmark bruges cyklen som et transportmiddel for at komme fra A til B – og ikke (kun) som en hyggelig udflugtsmulighed. Men hvad med at kombinere de to ting og tage på cykletur rundt i det danske ganske land – oplev Danmark som turisterne vil gøre det, og så endda på cykel?

Pak let, nødvendigt og optimalt

Du har ikke meget plads, når du vælger at tage på cykelferie rundt i landet. Du skal pakke let, og kun det absolut nødvendige, for du skal selv bære på det hele. Forbered dig grundigt og pak dine ting optimalt.

Køb 4 vandtætte cykeltasker – to store tasker foran og to mindre bagpå, så vægten er bedst muligt fordelt. Du skal vælge det vandtætte stof, så du slipper for at pakke alle dine ting i poser – det sparer plads, er meget nemmere, og så er det bedre for miljøet. Køb også en lille taske til styret, hvor du har alt det vigtigste i, for eksempel pung, solbriller og kamera, så du ikke hele tiden skal ned i cykeltaskerne for at finde de vigtigste ting.

Køb også nogle gode straps, så cykeltaskerne sidder tæt ind på bagagebærerne – så risikerer du ikke, at cykeltaskerne hopper af på grusveje, eller når du cykler over bump.

Eger

Rygsæk samt særlige nødvendigheder

Du skal ikke sidde på cyklen hele tiden, så sørg for at have en god rygsæk med, når du skal ud på oplevelse til fods. Det skal være en rygsæk, som er nem at folde sammen og putte ned i cykeltaskerne efter brug.

Pak også nogle pakkeposer, så du kan inddele dine ting i for eksempel rent og beskidt, koldt og varmt – det gør det nemmere at finde dine ting nede i cykeltaskerne. Pak også en pandelampe til de sene aftener, ørepropper til de lange nætter og sejlgarn til at foretage småreparationer med. Og så skal du selvfølgelig huske lappegrej, cykelpumpe, værktøj, ekstra eger og en cykelcomputer.

Rejseplan

Lav en udførlig rejseplan med de fleste af de stop, I vil gøre. Start med en plan for, hvilke danske byer I vil besøge og i hvilken rækkefølge. Lav herefter en liste over, hvilke seværdigheder I vil prioritere højest. Måske vil I gerne i Aalborg Zoo, op til grenen i Skagen og på bryghus i Ålbæk, når I er i Nordjylland. En forberedt prioriteret liste gør det nemmere at lægge en plan.

God ferie. 

Cykeltur