bbbza11

Det er ikke en nem tid, for hverken dig eller hunden, når sygdommen melder sig. Som hundejer har man ansvaret for at passe godt på ens kæledyr hele deres liv. Hvis der pludselig sker drastiske ændringer i hundens adfærd, så kan det være et tegn på, at hunden er blevet syg.

I denne artikel har vi samlet 4 karakteristiske tegn, som kunne indikere, at din hund har fået det dårligt.

1. Ændring i hundens spisemønster

En syg hund har ofte ikke lyst til at spise særlig meget mad. Fra naturens side er de fleste hunde utrolig madglade, og vil sjældent lade hundeskålen stå urørt. Hvis din hund pludselig er blevet småtspisende, eller slet ikke er interesseret i dens mad mere, så er det et tydeligt tegn på, at der er noget i vejen. Hvis der i kombination med sultestrejken også følger opkast, diarré eller feber med, så skal du hurtigst muligt kontakte en akut dyrlæge i København, som kan få undersøgt hunden.

2. Hunden begynder at trække sig

Hunde er flokdyr, og holder sig ofte tæt ved de mennesker, som den bor med. Måske bemærker du at hunden ofte følger med dig rundt i huset og lægger sig til at sove ved din side. Generelt føler de fleste hunde sig mest trygge, når de er tætte på dem, den bor med. Hvis du oplever at din hund pludselig begynder at trække sig og for eksempel lægge sig alene på et værelse eller ude i haven, så kan det godt være fordi, at den har det skidt. 

3. Hunden vil ikke gå tur

Højdepunktet på en hunds dag er at komme ud og gå en tur. Er din hund pludselig ikke til at slæbe ud af døren? Så kan det godt være, at der er noget i vejen. Det er naturligt, at når hunden bliver ældre, så har den mindre energi. Men hvis din hund pludselig slet ikke har lyst til at komme udenfor, så er det en indikator på, at der er noget i vejen.

4. Hunden drikker for meget vand

Hvis din hund konstant tømmer vandskålen, tisser mere end den plejer og måske endda komme til at tisse indenfor, så kan det godt være et tegn på sygdom. Det er selvfølgelig helt normalt, at hunden drikker mere, når det er blevet varmt udenfor. Men overdreven tørst kan betyde, at din hund har en form for nyresygdom, diabetes eller måske blærebetændelse.