bbbza11

Du husker det sikkert selv. Solen var varm og stod højt på himlen. Glasset med champagne var køligt og forfriskende. Og du var glad, smilende og fri fra en stor byrde. Du var student, og du var klar til at indtage verden!

Derfor ved du sikkert også i dag, at det ofte er meget svært at finde en god studentergave. Hvordan måler man sig lige med den lykkefølelse? 

Heldigvis kan det lade sig gøre! Læs denne guide og lær, hvordan du kan give den helt rette studentergave.

studentergave

En studentergave skal skille sig ud

Det sker (formentligt) kun én gang i livet, at du bliver student. Men som voksen vil du sikkert blive inviteret med til en masse studentergilder, og der kan det være svært at blive ved med at finde på nye gaveideer til studenten.

En studentergave er nemlig ikke ligesom en fødselsdagsgave. Den skal skille sig ud. Være mindeværdig. Skal kunne bruges til noget. Være nyttig. Og så skal den være personlig. 

Føler du dig overvældet? Så tag de her 3 tips til dig:

Tip 1: Studentergaven skal være nyttig

Det nytter ikke noget at give en ny vase, bog eller bluse, hvis studenten bare selv kunne købe gaven. Denne her dag er speciel på flere måder: Studenten står på tærsklen til at skulle ud og skabe sig et nyt liv, og dermed er der måske ikke plads til de gaver, du typisk giver.

Tænk derfor i, hvad der kan være nyttigt. Skal studenten ud at rejse i sine sabbatår? Perfekt, så giv en ny rygsæk eller et tilskud til flybilletten i gave. Skal studenten flytte hjemmefra og anskaffe sig en masse nye møbler? Glimrende, så kan du jo tage ham/hende med i Idemøbler for at finde en ny seng.

studentergave

Tip 2: Studentergaven skal være personlig

Hvis du endelig skal give en fysisk ting i gave, skal det helst være en personlig ting. Noget, som studenten om mange år kan finde frem og mindes tilbage til denne tid med. Det skal altså være noget, som du har brugt tid og kræfter på, og som vil komme til at betyde noget for studenten.

Det kunne for eksempel være et armbånd, hvor afgangseksamens årstal står på. Eller en plakat med alle de bedste citater fra studentens klasse er nedfældet på. Eller en lille ”hoptimist”-figur, som bærer en studenterhue, og som for altid vil minde ham/hende om den sommer, hvor verden åbnede sig op.

Tip 3: Studentergaven skal være mindeværdig

Hvis du overhovedet ikke har lyst til at give en fysisk gave til studenten, kan du også overveje at give en oplevelse i gave. Det kunne for eksempel være en lille picnic i parken på en varm sommerdag, en billet til biografen, et spaophold eller en tur i virtual reality. Mulighederne er endeløse!

Du kan selv finde på oplevelsesgaven og skabe den fra bunden. Men hvis du ikke har så meget tid mellem hænderne, kan du også bare finde en færdig pakke i det lokale supermarked. Det giver også studenten mulighed for selv at vælge, hvad oplevelsespakken skal bruges på.