bbbza11

Hestevæddeløb er en populær sport. Den kan lidt af det hele. Der er masser af fart og adrenalin. Der er en masse skønhed over at se de stærke dyr kæmpe sig frem på banen. Og så er der spændingen ved at satse og muligheden for gevinst, når man spiller på løbets heste. For nogle handler sporten mest om hestene, for andre handler det om spilleglæden. Uanset hvilket udgangspunkt man har, er det en sport som for mange giver god underholdning.

De forskellige typer væddeløb

Overordnet set er der to typer af væddeløb. Trav og galop. Ved trav trækker hesten en tohjulet vogn med en kusk. Trav er en speciel gangart, som ikke er naturlig for hesten. Trav er derfor noget hesten trænes til og ofte bruger man kun heste, som er avlet frem af andre heste, der er trænet i trav gennem generationer.

Den anden type løb er galop. Her er der ikke nogen vogn. I stedet sidder jockeyen på hestens ryg. Galop er en hests hurtigste gangart og er fra naturens side den gangart, som bruges ved flugt. Ved denne type væddeløb kan man derfor komme op i meget hurtige hastigheder – helt op til 65 km i timen hos de mest dygtige og trænede heste.

heste_trav

En stor pengesport

Væddeløb er en pengesport. Det er store beløb, der kan være på spil. Det skyldes at der er mange spillere og at puljerne derfor bliver meget store. De enkelte heste er også mange penge værd og der bliver lagt mange ressourcer i, at de får den optimale træning og pleje.

Er man glad for adrenalinen og spændingen ved at spille på heste, så kan man også overveje at købe aktier. Her er princippet også at man satser ud fra, hvad man tror der giver det bedste afkast. Men der er dog lidt mindre tilfældighed over handel med aktier, end det at spille på en konkurrence som hestevæddeløb.

Mange løb at vælge imellem

En af de interessante ting ved væddeløbssport er de mange underkategorier som findes. Der er forskellige typer af løb, forskellige distancer og forskellige regler. Man kommer derfor sjældent til at kede sig, for der er mange forskellige løb at se. Tager man ud på en væddeløbsbane, vil man typisk kunne overvære 8 til 10 løb på en løbsdag. Man kan derfor nemt blive underholdt en hel dag.

heste_trav

Hvilken hest skal man satse på?

Som inden for så meget andet, skal der øvelse til, før man kommer rigtig ind i spillet omkring hestevæddeløb. En del af spillet er selvfølgelig baseret på tilfældighed og hvis man derfor har en stor portion held med sig i bagagen, kan man sagtens vinde gode gevinster ved et væddeløb.

Vil man gerne forøge sine chancer for at vinde, er det dog en god ide at sætte sig godt ind i spillet og de forskellige heste. Hvis man følger med i de forskellige løb og noterer sig, hvordan de forskellige heste klarer sig, vil man ofte få en bedre fornemmelse for, hvem man skal spille på.