bbbza11

I dag er det at skrive blogs blevet en hel kunstform på nettet, og nogle mennesker har endda gjort blogging til deres fultidsjob.

Og uanset om du gerne vil tjene penge på det, eller bare gøre det for sjovt, så kan det være hyggeligt tidsfordriv. Du har nemlig mulighed for at dele noget af dine erfaring og dine tanker med resten af verdenen og måske endda opbygge et helt fællesskab omkring heste for dig selv. Men blogging kræver også nogle helt bestemte ting – læs om hvilke nedenfor!

Find det rigtige navn

Det første som du skal gøre, er at finde et godt navn. Det kan være svært lige at gøre, men du skal altid tænke på, at navnet skal handle om heste, og at dette skal være tydeligt.

Derudover kan du tilføje alverdens. Du kan bruge bindestreger i navnet eller du kan ændre på udvidelsen til sidst, for eksempel kan man vælge:

  • .dk
  • .org
  • .net

Og mange flere alt efter, hvad du har lyst til.

Få din blog på nettet

Se nu bliver det straks mere teknisk. For når din blog skal på nettet, så får du brug for et godt webhotel.

Et webhotel er der, hvor du lagrer din hjemmeside, så alle mulige andre kan komme ind og besøge den. Det er også der, hvor du får din egen email-adresse, og hvor du får mulighed for at tilføje alverdens ekstra funktioner til siden.

Det er en hel kunst at vælge et webhotel, men du bør vælge et, som har 24/7 kundeservice, så der altid er hjælp at hente. Derudover bør de have let installation af ting som WordPress, som du kan læse mere om lige nedenunder.

Vælg en hjemmeside-bygger

Medmindre du vil sidde og kode hele din blog fra bunden, så skal du vælge en hjemmeside-bygger – dette kunne eksempelvis være WordPress.

wordpress

For den hårde sandhed er, at kodning er svært, og at man i opstarten af en blog ofte helst bare vil komme i gang og skabe noget sjovt. Derfor er der masser af software derude, som let lader dig lave flotte designs og hjemmesidestruktur.

WordPress er her ekstremt populært til blogging i dag, men der er også flere alternativer. Wix og Squarespace er også velkendte alternativer, som er meget respekterede i fællesskaberne for webdesign.

Det vigtige er, at du kigger på dine muligheder. Mange af disse services har prøveperioder, så du kan afprøve dem. Så kan du vælge det, som er mest brugervenligt, så du hurtigt kan komme i gang med at skrive om heste og ridning.

Skriv dit første opslag og promover!

Når du har valgt en hjemmeside-bygger og har udarbejdet en hjemmeside, så er det faktisk ikke sværere end at du nu skal til at skrive.

Og her er det altid en god idé at starte ud med noget, som du ved en hel masse om, og som du derfor kan skrive om. For de første besøgende vil nemlig komme til at kigge på din hjemmeside og blive tiltrukket af, at du skriver kompetent og med autoritet – de vil altså vente på mere.

hjemmekontor

Derfra handler det bare om at promovere hjemmesiden på de sociale medier, blandt venner og bekendte og meget mere. Kort sagt, så er det en hel rejse for faktisk at få en blog, der bliver læst – men det er det hele værd, fordi det netop er så sjovt!