bbbza11

Der er i dag rigtig mange piger, der finder en stor glæde i at gå til ridning. Nogle er endda så heldige, at de ejer deres egen hest, og det betyder, at de kan nyde godt af deres hobby, lige når de har lyst til det. De kan blot hoppe op på hesten og ride afsted, når vejret er godt, når humøret er højt, og når hesten er glad. Det er noget, der bringer meget glæde ind i især mange pigers hverdag, og det er ganske fordelagtigt. Når man rider, gør man nemlig noget sundt for sig selv, og det betyder, at man er med til at forbedre ens eget generelle helbred. Synes du, at det lyder interessant? Så læs mere om det lige her nedenunder.

Ridning er også en sport

Når man går til ridning, er der mange, der er af den opfattelse, at man blot sidder stille. Man slapper af og nyder en god tur ud i naturen uden, at man egentlig gør noget for det. At betegne ridning som en sport er derfor for mange ganske forkert, men det er heldigvis ikke sandt. At gå til ridning er nemlig lige så meget en sport som alt muligt andet. Selvom man sidder forholdsvis stille på hesteryggen, skal man dog stadig gøre en aktiv indsats for at få hesten til at gøre, som man selv ønsker.

hest

Der er behov for en sund krop til ridning

Derudover kræver en hest masser af træning, før den bliver rigtig god til de lidt længere gåture, og den træning er også hård. Ofte løber man rundt med hesten for at lære den at kende, at blive fortrolig med dennes bevægelser og lære den at springe over de steder, hvor de ikke er muligt for denne at bevæge sig. Det at ride indebærer således så mange andre ting end de umiddelbare.

Træn dig mere modstandsagtig med rytmisk gymnastik

Når man rider, er det dog sundt at sørge for, at man har en god og stærk krop. For det første kan det føre til gene og hæmme en i ens hverdag, hvis man ikke føler sig komfortabel med ens siddestilling i sadlen, og for det andet kan man komme ud for et uheld, hvor for eksempel en trænet ryg er mere modstandsdygtig. Derfor bør du tage et kig på de mange fordele, som der er ved gymnastik, når du rider. Og vil du gerne have at det er lidt ekstra sjovt, så kan det være, at rytmisk gymnastik er noget for dig.

gymnastik

Læs mere om dine muligheder online

Med rytmisk gymnastik handler det om at bevæge sig i takt til hinanden og til musikken, og derfor træner du dig selv i at aflæse andre signaler, lige såvel som du skal være i stand til det på en hesteryg. Derudover lærer du om rytme, og derfor vil du have lettere ved at tage en rolig tur med din hest. Synes du, at det lyder interessant? Så læs mere om rytmisk gymnastik her.