bbbza11

Som hesteinteresseret ønsker man helt naturligt at give sin interesse for heste videre til sit barn. Der er ikke noget der vil gøre en mere glad end at se sit barn tage samme interesse som en selv op. Hvad skal der til for at kunne give din interesse for heste videre til næste generation? Læs med, og bliv præsenteret for nogle staldtips. 

Pige med hest

Tag tidligt dit barn med ud i stalden

Når man gerne vil give sin interesse for heste videre, kan det næsten ikke gå hurtigt nok. Alligevel er det en god idé at tage den med ro og lige klappe hesten engang. Selvom entusiasmen er stor, er det vigtigt alligevel at tænke sig om, og tage sit barn med ud i stalden i alderssvarende situationer. Når det så er sagt, kan det være en rigtig god idé at tage sit barn med ud i stalden tidligt. Det er nemlig her, hvor at den spæde interesse for heste kan spire.

Ved at vænne dit barn til at hestehold er en naturlig del af jeres livsstil, vil du hurtigt opdage at dit barn vil vise større og større begejstring for at være med ude i stalden. Når dit barn så bliver gammelt nok til selv at kunne ride, vil denne spæde interesse for ridning helt sikkert give pote. 

Lad interessen for heste gennemsyre jeres liv

At have hest er ikke blot at tilbringe nogle timer hver dag i deres selskab. Nej, det at have hest hænger ofte også sammen med resten af sin livsstil. Ofte vil det være afspejlet i den måde man vælger at indrette sit hjem på, den måde man klæder sig på og den måde man opfører sig på. Hvorfor ikke give din interesse for heste videre til dit barn ved at lade disse faktorer påvirke dit barns liv?

Det kan for eksempel være ved at sørge for at iklæde dit barn babytøj med hestemotiver. Det kunne også være ved at sørge for at have rigeligt med bøger om det at have hest i hjemmet. Det kan også være ved at sørge for at planlægge sin dag på en sådan måde at dit barn får tilbragt i hvert fald noget tid sammen med hestene. 

baby-hest

Skab trygge rammer om både heste og barn

Du er helt sikkert godt vant til at have hest og til at omgås disse store og flotte dyr. Her må du huske på, at det er dit barn ikke. På lignende måde er dine heste måske heller ikke vant til at have et lille menneske – et barn – rendende om fødderne. Børn opfører sig typisk anderledes end voksne, og reagerer også på anderledes måder. Dette kan godt forskrække en hest.

Det er derfor en god idé at være ekstra opmærksom på dette, nu hvor du alligevel ved det. Tænk derfor over hvad du kan gøre for at det bliver en tryg oplevelse for både barn og heste. Du kunne for eksempel fra en tidlig alder af lære dit barn hvordan man omgås heste på en rigtig og god måde.