bbbza11

Det er et stort arbejde at have hest. Der er mange opgaver og meget arbejde. Det kræver en helt del energi. De fleste dage kommer det forhåbentlig af sig selv, fordi det giver energi at arbejde med noget, man godt kan lide. Og du kan vel godt lide heste? Så alle opgaverne, der er i forbindelse med din hest, skulle gerne give dig mere energi, end de tager.

Vi har dog stadig alle sammen dårlige dage. Der er dage, hvor man er træt, og der er dage, hvor man er lidt dårlig. Og det skal der også være plads til. Der skal bare helst ikke være for mange af dem.

Kvinde sover godt i seng

Hold dig frisk

Har du for mange sygedage og dage, hvor du bare ikke er helt frisk, så bør du gøre noget ved det. Når du har en hest, har du et stort ansvar. Det er dig, der skal tage sig af den. Det er dit ansvar, at den får et godt liv og ikke bare står i sin stald hver dag.

For din hests skyld bør du altså holde dig så frisk og rask som muligt. Spis sundt, og få nok søvn. Motionen får du jo sammen med din hest, idet du tager dig af den.

Der er mere end bare kost, motion og søvn, der spiller ind på din sundhed. Men gør du det godt på de tre punkter, så er du nået langt.

Sov med bideskinne

Din søvn kan hurtigt blive påvirket. Der er mange ting, der kan forværre den. Men der er også mange ting, som du kan gøre noget ved.

Er du en af dem, der skærer tænder om natten, så kan du anskaffe dig en bideskinne. Du kan finde en på skinne.dk. Den vil forhindre dig i at ligge og skære tænder om natten. Sover du uden bideskinne og skærer tænder, risikerer du at vågne med hovedpine og smerter i kæberne og måske ryggen. Du risikerer også at få problemer med tænderne. Med en bideskinne i munden hver nat forebygger du de problemer.

Hovedpine

Mange ting kan påvirke din søvn

Skærer du tænder, er det en god idé med en bideskinne. Gør du ikke, kan du stadig forbedre din søvn med diverse tiltag. Fx påvirker din kost også din søvn. Når du spiser sund, næringsrig mad, sover du bedre. Din mave har noget at arbejde med, og din krop får, hvad den har brug for. Spiser du usundt, kan du have for højt blodsukker og problemer med maven, som forstyrrer din søvn.

Også dit soveværelses indretning påvirker din søvn. Her skal du tænke minimalistisk. Dit soveværelse skal ikke bruges til andet end at sove i. Der skal være en seng, men helst ikke for meget andet. Så sover du bedst.